Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Studia

kowal0050

Co lepsze?  

22 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co lepsze ?

• Studia dzienne
    • Studia zaoczne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Wspólnie z kolegą mamy po 15 lat. Po gimnazjum planujemy iść do Technikum informatycznego. I tutaj rodzi się właśnie problem... Ja chciałbym iść na studia zaoczne, a on nie na zaoczne. Mógłby ktoś z doświadczenia opisać, która z opcji jest lepsza ? Co do miejscowości studiowania to raczej będzie Chorzów. Niby będąc na studiach zaocznych łatwiej jest sobie dorabiać ale owe studia są droższe. Proszę o plusy i minusy, oraz głos w ankiecie. Za odpowiedzi daję lajki !

limbo-spider-800x100.jpg

Opublikowano

Ja też idę do informatycznego po gimbazie i jakoś nie myślałem jakie studia wybrać. Nie mam w tym doświadczenia ale radzę zapytać się kogoś dorosłego. Jak miałbym wybierać to wybrałbym dzienne.

Opublikowano

Zanim Ty skończysz to liceum, to zmieni się to napewno bardzo.

Z własnego doświadczenia. Planuje iść na studia dzienne (mature mam w maju).

Jakoś studia zaoczne Ci odradzam

Opublikowano

Kolega jest na dziennych i godzi prace, uczelnie a nawet rodzinę. Jak sie chce to można.

Studia zaoczne mają do siebie to, że często jest sie na nich "dla papierka" i co gorsza z tego założenia wychodzą nie tylko studenci ale i wykładowcy.

Warto zrobić wywiad środowiskowy, zapytać kogoś kto jest na informatyce zaocznie i dziennie w Twoim mieście, odwiedzic uczelnię na dniach otwartych.

Życzę trafnych decyzji życiowych !

f.png

Opublikowano

@UP

Czy ja prosiłem o jakiś głupi komentarz ? jeżeli chodzi Ci o koniec świata to Ty możesz umrzeć nawet za godzinę bo Cię np. samochód przejedzie... I co ?

limbo-spider-800x100.jpg

Opublikowano

Jeśli chcesz być informatykiem, to na chuj iść na studia? Więcej się samemu nauczysz przez te 4 lata, a akurat w zawodzie informatyka na papierek nie patrzą.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Jeśli nie jesteś orłem matematyczno językowym (o ile to infa) to niczego się nie nauczysz na zaocznych, wiem to. Musisz się zająć nauką, tylko i wyłącznie, a nie w same weekendy, no chyba ,że jesteś wybitnym studentem :3.

@Edit

To zrób j.w - będziesz miał i lżej i lepiej, bo się czegoś nauczysz i nie będziesz musiał w kratkę zapierdalać i zakuwać.

Opublikowano

Jestem na dziennych i jest zajebiście. Obchodzi mnie tylko szkoła, a na zaocznych będziesz musiał iść do pracy, bo rodzice nie pozwolą Ci siedzieć dwa tygodnie w domu bezczynnie.

951841430649214321545.png

Day after day.

Opublikowano

A co byś chciał robic .

Grafikiem , programistą byc ?

Czy inna specjalizacja.

1364047611-U477327.png

STOP komentarzom typu: "AMD to gówno"! Zanim coś napiszesz, to pomyśl jak odbiorą to inni !

Nie pisać mi na PW w sprawach pomocy od tego macie dział komputery!!!

I nie pomagam na PW!

gardenscapes cheats

bakery story 2 cheat

Opublikowano

Ogólnie się kształcić potem bym sobie coś wybrał. Ogólnie chciałem na policjanta iść czy coś takiego :D i np. przy bazie danych pracować.

limbo-spider-800x100.jpg

Opublikowano

Na twoim miejscu tak szybko bym nie myślał o studiach, chociaż jestem w 3ciej technikum :). Poczekaj, przemyśl, jeszcze masz sporo czasu.

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Opublikowano

Nie myśl o tym jeszcze bo do tego czasu 5 razy zmienią podstawę programową.. ;x

a7a3b8122182356e.png.8036b3d7be84292c9ea465f2360fa784.png

Opublikowano

Moim zdaniem lepsze są studia dzienne. Fakt, że trzeba opłacić mieszkanie itp.

Ale to ma swoje plusy, spokojnie wszystko ogarniesz i jeszcze zdążyć się wyszaleć - życie studenckie :D.

Na zaoczne idą te osoby, które muszą (sytuacja bytowa ich ogranicza itd). Jakby spojrzeć pod względem czasowym to bardziej żyjesz na stresie.

Robota i potem się uczyć, żeby być przygotowanym na zajęcia, o ile tam jest coś wymagane.

Robić studia dla papierku? Odradzam. Tylko będziesz się męczyć.

1334497071-U17330.png

Opublikowano

Dzienne, lepszy tryb życia, mniejsze wydatki :)

Mój kuzyn studiuje na dziennych i prowadzi serwis komputerowy. Pracuje w domu, mieszkanie opłaca bez problemu a zostaje mu jeszcze sporo wolnego czasu każdego dnia :)

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Zycie to szkola zycia, a nie jakies studia. Na studiach nic nie ma, nie ma tego co jest w zyciu. Bo zycie jest tym czym powinna byc szkola, zycie jest szkola zycia, wiec na co ci te studia.

kh4xi.jpg

Opublikowano

Ja bym poszedł na zaoczne, przerobiłem już wersję dzienną i jakoś szczególnie nie byłem zachwycony ^_^ IMO studia są przereklamowane.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...